GYIK

Akár 1 napon belül kölcsönhöz juthatsz, valamint kölcsönkérelmedet benyújthatod online anélkül, hogy be kellene fáradnod egy bankfiókba. Ezen kívül fedezet sem szükséges az igénylés benyújtásához. Ez a leggyorsabb és kényelmesebb módja annak, hogy pénzhez juthass.

 

Amennyiben már igényeltél tőlünk kölcsönt, úgy egyszerűen kérvényezhetsz új kölcsönt, miután bejelentkeztél profilodba. A főoldalon található csúszka segítségével könnyedén kiválaszthatod az igényelni kívánt kölcsön nagyságát és futamidejét, majd kattints a "Kölcsönigénylés" gombra.

Első lépésként regisztrálnod kell a www.minikolcson.hu oldalon, megadni a szükséges személyes adataidat, és igazolod jövedelmedet. 

Valamennyi Ügyfelünknek rendelkeznie kell a következőkkel:

 • 18. életév betöltése;
 • magyar állampolgárság;
 • érvényes magyarországi mobiltelefonszám;
 • érvényes e-mail cím;
 • érvényes személyi igazolvány, vagy érvényes magyar vezetői engedély vagy érvényes magyar útlevél (az Ügyfél személyes megjelenésével létrejövő üzleti kapcsolat esetében elfogadott) és bejelentett magyarországi lakcím;
 • legalább 3 hónap rendszeres jövedelem igazolása, melynek összege eléri a mindenkor hatályos minimálbér összegét (a kérelem benyújtását megelőző 3 hónapban, ide nem értve: diákmunka, szociális ellátás, munkanélküli segély, képzési támogatás és álláskeresési ellátás);
 • nyugdíjas igénylő esetén véglegesített nyugellátás;
 • magyarországi hitelintézetnél vezetett lakossági forint bankszámla.

A MiniKölcsönnél kis összegű kölcsönt nyújtunk 25 000 és 300 000 Ft között.

Igen, de az elbírálása egyedileg  történik majd.
Nem, a MiniKölcsön fedezet nélküli kölcsönöket nyújt.
 • Érvényes személyazonosságot igazoló okirat
 • Lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
 • legalább 3 hónap rendszeres jövedelem igazolása, melynek összege eléri a mindenkor hatályos minimálbér összegét (a kérelem benyújtását megelőző 3 hónapban, ide nem értve: diákmunka, szociális ellátás, munkanélküli segély, képzési támogatás és álláskeresési ellátás);

 

Hiteligényléshez szükséges dokumentációk benyújtása:

 • alkalmazotti munkaviszony esetén az igénylést megelőző hónapra vonatkozó munkáltatói jövedelemigazolás vagy az igénylést megelőző 3 havi teljes (kivonat minden számozott oldala) bankszámlakivonat feltöltése melyeken beazonosítható munkabér-jóváírás látszódik
 • egyéni vállalkozók/őstermelők esetén a NAV (korábbi nevén APEH) által kiállított jövedelemigazolás és NAV adóigazolás
 • nyugdíjasok esetén
  • amennyiben számlára kapja a jövedelmét, NYUFIG éves igazolás, VAGY az igénylést megelőző hónapra vonatkozó utolsó bankszámlakivonat feltöltése melyen beazonosítható nyugdíj jóváírás látszódik
  • amennyiben készpénzben kapja a jövedelmét, akkor szükséges a NYUFIG éves igazolás ÉS az utolsó havi nyugdíjszelvény
  • 57 év alatti nyugdíjasok esetén, a NYUFIG éves igazolás, az utolsó havi nyugdíjszelvény és a nyugdíjas határozat bemutatása is

Munkáltatói igazolás:

MiniKölcsön oldalán található nyomtatványt kitöltve (Munkáltatói igazolás) vagy azzal megegyező tartalmú formanyomtatványon.

Expressz szolgáltatás esetén akár 1 órán belül folyósítjuk a kölcsönt, de legkésőbb a következő munkanap 12:00 óráig, Normál kölcsön igénylésének esetén akár 20 munkanapba is beletelhet. Ennek az előfeltétele a hiánytalan kölcsigénylés valamint a megfelelő jövedelemigazolás benyújtása. 
Minden kérelmet egyedileg bírálunk el, a Te személyes helyzeted alapján. Azonban vannak olyan okok, ami miatt jelentkezésed rögtön elutasításra kerül.  A következő kritériumokkal kell mindenképp rendelkezned:
 • Betöltötte a 18. életévét
 • Magyar állampolgár
 • Rendelkezik Magyarországon bejelentett lakcímmel
 • Rendelkezik minimum 3 hónap rendszeres jövedelemmel
 • Rendelkezik bankszámlával
 • Rendelkezik érvényes  személyazonosító igazolvánnyal

A MikroCredit Zrt. telefonos ügyfélszolgálata munkanapokon  8:00 és 20:00 óra között tart nyitva.

Az Ügyfélszolgálati Irodák a következőképpen tartanak nyitva:

 • Alkotás Point Irodaház, 1123 Budapest, Alkotás utca 50. munkanapokon 9:00-18:00;
 • Skála Metró Irodaház, 1066 Budapest, Nyugati tér 1-2. munkanapokon 9:00-18:00, szombaton 9:00-13:00;
 • Miskolc Pláza, 3525 Miskolc, Szentpáli utca 2-6. munkanapokon 9:00-18:00, szombaton 9:00-13:00;
 • Csaba Center, 5600 Békéscsaba, Andrássy út 37-43. munkanapokon 9:00-18:00, szombaton 9:00-13:00;
 • Alba Pláza, 8000 Székesfehérvár, Palotai út 1. munkanapokon 9:00-18:00, szombaton 9:00-13:00. 

A prolongáció futamidő hosszabbítást jelent. Lehetőséged van a kölcsönöd futamidejének meghosszabbítására tetszőleges alkalommal, annak lejárta előtt, de mindig csak 30 nappal. Ehhez csupán legkésőbb a futamidő lejártának napjáig el kell utalnod számunkra a prolongációs díjat és az aktuális kamatot. Minden egyes futamidő hosszabbítás esetén az eredeti futamidőhöz képest 30 nappal későbbre tolódik a futamidő lejárata.

 • alkalmazotti munkaviszony esetén az igénylést megelőző hónapra vonatkozó munkáltatói jövedelemigazolás (Munkáltatói igazolás) vagy az igénylést megelőző 3 havi teljes (kivonat minden számozott oldala) bankszámlakivonat feltöltése melyeken beazonosítható munkabér-jóváírás látszódik;
 • egyéni vállalkozók/őstermelők esetén a NAV (korábbi nevén APEH) által kiállított jövedelemigazolás és NAV adóigazolás;
 • nyugdíjasok esetén;
  • amennyiben számlára kapja a jövedelmét, NYUFIG éves igazolás, VAGY az igénylést megelőző hónapra vonatkozó utolsó bankszámlakivonat feltöltése, melyen beazonosítható nyugdíj jóváírás látszódik;
  • amennyiben készpénzben kapja a jövedelmét, akkor szükséges a NYUFIG éves igazolás ÉS az utolsó havi nyugdíjszelvény;
  • 57 év alatti nyugdíjasok esetén, a NYUFIG éves igazolás, az utolsó havi nyugdíjszelvény és a nyugdíjas határozat bemutatása is.

Kérjük figyelj arra, hogy a feltöltött dokumentumok mindegyike tisztán látható, jól olvasható legyen!

Munkáltatói igazolás:

Beadhatod a MiniKölcsön oldalán található nyomtatványmintát kitöltve (Munkáltatói igazolás) vagy azzal megegyező tartalmú formanyomtatványon.

Lehetőséged van egyszerűen, mindössze egy okostelefon vagy tablet segítségével aláírni a kölcsönszerződésedet. Erre minden esetben a videó azonosítást követően kerülhet sor, ezután - amennyiben korábban még nem tetted meg - le kell töltened a MiniKölcsön alkalmazást. Az alkalmazásba a www.minikocson.hu oldalon korábban regisztrált email címeddel és jelszavaddal tudsz bejelentkezni.  Ezt követően okostelefonodon vagy tableteden, profilodba bejelentkezve találod és írhatod alá a kölcsönszerződést. A szerződés létrejöttéről és arról, hogy aláírhatóak a Szerződéses Dokumentumok, értesítést küldünk.

 

A kölcsönigénylés benyújtását és annak pozitív elbírálását követően Te kezdeményezheted a videóhívás indítását weboldalunkon vagy mobil alkalmazásunkon keresztül, saját profilodon belül. Tulajdonképpen ez azt jelenti, hogy online, videókamera segítségével hívsz fel minket és miután az ügyintéző munkatársunk fogadta a hívásodat, látjátok és halljátok is egymást, így biztosítjuk a személyes találkozás teljes élményét. A videóhívást indíthatod számítógépről, tabletről vagy akár mobiltelefonról is. Az egész folyamat, a videóazonosítás és elektronikus aláírás mindössze néhány percet vesz igénybe és kollégánk folyamatos segítségével történik!

A beszélgetés alatt az ügyintéző munkatársunk elvégzi a jogszabályoknak megfelelő távoli ügyfélazonosítást, mely során szükséges lesz bemutatnod a kölcsönigénylés során megadott kártyaformátumú azonosító okmányodat és lakcímkártyádat. 

 A beszélgetés során az alábbi főbb lépésekre számíthatsz: 

1. Kártyaformátumú személyazonosító igazolvány vagy vezetői engedély bemutatása, ellenőrzése, valamint a pénzmosás megelőzéséről szóló jogszabályok szerinti nyilatkozatok megtétele; 

2. Lakcímkártya bemutatása;

3. Ingyenes mobilalkalmazás letöltése a szerződés aláírásához (ezt előzetesen is letöltheted).

A videó azonosítást követően, amennyiben még nem tetted meg korábban, le kell töltened a MiniKölcsön alkalmazást. Ebben ügyintéző munkatársunk a videóhívás alatt, az azonosítást követően is segítségedre lesz. 

Amennyiben a papíralapú folyamatot választod, személyesen kell aláírnod szerződésedet. Miután beadtad kölcsönigénylésedet és mi azt jóváhagytuk, ügyfélszolgálatunk telefonon időpontot egyeztet veled, amikor személyesen valamely képviseleti pontunkon aláírhatod papíralapú kölcsönszerződésedet és elvégezzük az ügyfélazonosítást.

Amennyiben az online folyamatot választod, a lehető legrövidebb idő alatt juthatsz kölcsönhöz. Miután beadtad kölcsönigénylésedet és mi azt jóváhagytuk, interneten, videóhíváson keresztül azonosítunk téged, nem pedig személyesen valamelyik irodánkban. Az azonosítást követően pedig a mobiltelefonodra letöltött MiniKölcsön alkalmazással gyorsan és kényelmesen aláírhatod a kölcsönszerződésedet.

Mi szükséges ehhez? Internet kapcsolat, nyugodt környezet, zárt szoba (ahol egyedül tartózkodsz a videóhívás ideje alatt és nem zavar meg senki) , okostelefon vagy tablet. Igénylés során megadott személyazonosító okmány és lakcímkártya.

A honlap jobb felső sarkában található „Elfelejtett jelszó"-ra kattintva e-mailben megküldjük neked az új jelszavadat.
Kérjük, hívd ügyfélszolgálatunkat, akik készséggel állnak rendelkezésedre.

Profilodon belül egyszerűen megváltoztathatod alapadataidat. Amennyiben a neved, vagy bankszámlaszámod változott munkatársaink megkérhetnek, hogy ezt a szükséges dokumentumokkal igazold. Bővebb információért kérjük keresd telefonos ügyfélszolgálatunkat.

Természetesen, de megkérünk, hogy add meg az új bankszámlaszámodat, ezért kérünk hívd Ügyfélszolgálatunkat a 06 1 889 2200-ás telefonszámon vagy írj nekünk e-mailt.
Először mindenképpen regisztrálnod kell a minikolcson.hu oldalon. A regisztrációt követően lehetőséged lesz benyújtani hitelkérelmedet. Regisztrálni vagy a főoldal jobb felső sarkában található „Regisztráció” gombra kattintva tudsz, vagy pedig a kölcsönöd kiválasztását követően a „Kölcsönigénylés” gombra kattintva. Az adataid megadása és a jövedelmed igazolása után jogosult leszel a kölcsön igénylésére.
Nem, egyszerre csak 1 aktív kölcsönöd lehet.
Nem, először minden esetben vissza kell fizetned a már felvett kölcsönt és csak ez után tudsz újat igényelni.

Tartozásodat utalás vagy banki készpénzes befizetés útján  tudod kiegyenlíteni.

Számlavezető Bankjaink és Bankszámláink listáját itt találod:

OTP Bank: 11703006-25957909

CIB Bank: 10700024-70689433-51200002 

Utalás során fontos, hogy minden esetben feltüntesd nevedet és Kölcsönazonosítódat.

Amennyiben törleszteni vagy prolongálni szeretnél, kérjük az utalás során a megjegyzés mezőben tüntesd fel 6 számjegyű kölcsönazonosítódat és teljes nevedet.

Természetesen, bármikor előtörlesztheted a felvett kölcsönödet. Erről azonban postán vagy személyesen kell, hogy értesíts minket 4 nappal az előtörlesztés előtt, illetve a megjegyzés mezőben fel kell tüntetned az "előtörlesztés" szót. Csak ebben az esetben tudjuk előtörlesztésként elfogadni a bejövő utalásodat. 

Semmi probléma, egyszerűen meghosszabbíthatod a futamidődet. Annyit kell tenned, hogy elutalod az esedékes ügyleti kamatot + prolongációs (hosszabbítási) díjat számlaszámunkra. A hosszabbítást minden esetben a futamidő lejárta előtt szükséges megtenned, és az átutalás során feltüntetni a következő adatokat:

•             Név

•             Kölcsönazonosító

•             „PROLONGÁCIÓ”/ vagy HOSSZABBÍTÁS szó

A prolongációs díjat megtalálhatod profilodban, kölcsönszerződésedben, illetve az általunk küldött szöveges üzenetekben. 

Fontos, hogy kizárólag a futamidő lejártát követően áll módunkban hiteledet meghosszabbítani, így ha ezt a futamidő lejárta előtt utalod át nekünk semmi baj, de hiteled csak annak végén lesz meghosszabbítva.

Pl.: felvettél 100.000 Ft-ot 60 napra, és már az 20-ik napon átutalod a hosszabbításhoz szükséges összeget, mi a 31-ik napon meghosszabbítjuk futamidődet további 30 nappal.Így mind a két törlesztőrészleted fizetési határidejt eltoljuk 30 nappal.

A hosszabbítással egyidejűleg az expressz szolgáltatás díját is eltoljuk az új futamidő végéig, ahol annak végén az új periódusra számított ügyleti kamattal együtt kell majd megfizetned.

 

Tetszőleges alkalommal, de az esedékes ügyleti kamatot + prolongációs díjat előre meg kell fizetned. Minden esetben azonban 30 nappal hosszabbíthatsz.

A számla e-mailben kerül számodra kiküldésre, illetve a profilodon is elérhető. Amennyiben nem találod, kérjük hívd ügyfélszolgálatunkat.