Hogyan vehetek fel kölcsönt?

Három egyszerű lépés! Ennyire egyszerű!

1Add be kölcsönigénylésedet és igazold jövedelmedet!
2Írd alá kölcsönszerződésedet!
3Az igényelt összeg megérkezik a számládra.

1. Add be kölcsönigénylésedet és igazold jövedelmedet!

A kölcsönigényléshez a következő 3 lépést kell megtenned. Fontos, hogy ahhoz hogy elbírálhassuk az igénylésedet, egyik sem maradhat ki!

Már regisztrált ügyfél esetén:

Jelentkezz kölcsönért az interneten! Jelentkezz be a MiniKölcsön profilodba. Miután kiválasztottad a felvenni kívánt összeget és futamidőt, kattints a “kölcsönigénylés” gombra.

Új ügyfél esetén - Első regisztráció lépései:

 1. Add meg a következő adatokat :
 • Név
 • Mobilszám
 • E-mail
 • Jelszó

      2. Add be kölcsönigénylésedet, add meg hiányzó adataidat! Kérjük, add meg a kívánt kölcsönösszeget és futamidőt majd add meg személyes adataidat. Ezt követően válaszd ki, hogy az Online vagy Papíralapú Folyamatot választod.

      3. Erősítsd meg telefonszámodat, e-mail címedet és igazold jövedelmedet! A Kölcsönigénylésed beküldése után egy 4 jegyű kódot kapsz sms-ben, melyet a honlapon megjelenő mezőbe kell beírnod. Az e-mail címed megerősítéséhez nyisd meg az e-mailt, amit tőlünk kaptál és kattints a benne lévő link-re. Ebben az e-mailben tájékoztatunk arról is, hogyan igazolhatod jövedelmedet.

2. Írd alá szerződésedet!

Megkezdődik a hitelbírálati folyamat! Amennyiben Expressz Szolgáltatást is igénybe vettél kölcsönödhöz, a bírálatra és az összeg folyósítására akár 1 órán belül is sor kerülhet. Ellenkező esetben az elbírálásra akár 20 munkanapot, a szerződés aláírására további 10 munkanapot várnod kell. Az pozitív bírálat eredményéről SMS-ben és e-mailben is értesítünk.

3. A kölcsön összege megérkezik a számládra.

Költsd amire csak szeretnéd! A szerződés aláírását követően már nincs más dolgod, mint várni, hogy megérkezzen számládra a kívánt összeg. Expressz Szolgáltatás igénybevétele esetén ez már akár a szerződés aláírásának napján is bekövetkezhet. 

Feltételek

 A kölcsönkérelemhez a következőknek kell megfelelned:

 • Betöltötted 18-ik életévedet?
 • Magyar állampolgár vagy?
 • Rendelkezel magyarországi bejelentett lakcímmel és érvényes mobiltelefonszámmal, valamint érvényes e-mail címmel?
 • Rendelkezel Magyarországon vezetett forint bankszámlával?
 • Rendelkezel érvényes személyi igazolvánnyal vagy vezetői engedéllyel vagy magyar útlevéllel (online folyamat esetén nem elfogadott)?
 • Legalább 3 hónap rendszeres jövedelem igazolása, melynek összege eléri a mindenkor hatályos minimálbér összegét (a kérelem benyújtását megelőző 3 hónapban, vagy nyugdíj, ide nem értve: diákmunka, szociális ellátás, munkanélküli segély, képzési támogatás és álláskeresési ellátás);

     Milyen dokumentumokra van szükség az igényléshez?

 • érvényes személyazonosságot igazoló okirat (személyi igazolvány, vezetői engedély, útlevél);
 • lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya);
 • legalább 3 hónap rendszeres jövedelem igazolása, melynek összege eléri a mindenkor hatályos minimálbér összegét (a kérelem benyújtását megelőző 3 hónapban, ide nem értve: diákmunka, szociális ellátás, munkanélküli segély, képzési támogatás és álláskeresési ellátás);

Arról, hogy milyen dokumentumokat fogadunk el a jövedelmed igazolására, bővebb információt a GYIK-ben találsz. 

Mi történik pozitív kölcsönbírálat után:

1.  Amennyiben a Papíralapú Folyamatot választottad, jóváhagyás után munkatársaink felveszik veled a kapcsolatot személyes időpont egyeztetés céljából. Ezt követően valamely képviseleti pontunkon személyesen aláírhatod szerződésedet. Kérjük, minden alkalommal vidd magaddal azonosító okmányodat és lakcímkártyádat az aláírásra. Expressz szolgáltatás igénybevétele esetén, akár már a kérelem beérkezésének napjára is kaphatsz időpontot. 

2.  Amennyiben az Online Folyamatot választottad, a kölcsönigénylés benyújtását és annak pozitív elbírálását követően Te kezdeményezheted a videó azonosítás indítását weboldalunkon vagy applikációnkon (mobil alkalmazás) keresztül, saját profilodon belül. A videóhívást indíthatod számítógépről, tabletről és akár mobiltelefonról is, viszont a Szerződéses Dokumentumok aláírására csak a MiniKölcsön alkalmazással van lehetőség mobiltelefonon vagy tableten. Az egész folyamat, a videó azonosítás és elektronikus aláírás mindössze néhány percet vesz igénybe és egy kollégánk folyamatos segítségével történik! 

 A videó beszélgetés alatt az ügyintéző munkatársunk elvégzi a jogszabályoknak megfelelő távoli ügyfélazonosítást, mely során szükséges lesz bemutatnod a kölcsönigénylés során megadott kártyaformátumú azonosító okmányodat és lakcímkártyádat.

Az azonosítást követően – amennyiben előzőleg még nem töltötted le a MiniKölcsön alkalmazást - ügyintéző munkatársunk egy linket küld neked, melyre kattintva letöltheted azt.  Az alkalmazásba a www.minikocson.hu oldalon regisztrált email címeddel és jelszóval tudsz bejelentkezni. 

Ezt követően elolvashatod és alá írhatod a kölcsönszerződést. Amikor a Szerződéses Dokumentumaid aláírhatóvá válnak, értesítést küldünk. 

       A videós azonosítás alatt az alábbiakra kell ügyelned:

 • egy zárt és csendes szobából indítsd a hívást
 • egyedül tartózkodj a helyiségben
 • ügyelj rá, hogy senki ne zavarjon a videóhívás közben, ne lépjen be a szobába, mert akkor meg kell ismételnünk a videóhívást
 • készítsd elő kártyaformátumú személyazonosító igazolványodat vagy vezetői engedélyedet és lakcímkártyádat
 • megbízható internethozzáférés szükséges
 • webkamerával rendelkező számítógép vagy okostelefon vagy tablet szükséges